Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 


Contact Information
This Is Your Church Video
Audio Programs
Bookstore
Solia - The Herald
Solia Calendar Almanac
Cemetery
Summer Camps
Scholarships
Copyright
Subscribe
SEARCH
Make a Donation Today!
News Feed

| |

Bookmark and Share
ARFORA Congress 2019, Presentation of Our Lord, Fairlawn, OH - June 7-9, 2019...Camp Vatra Seniors - June 30 - July 13, 2019...Camp Vatra Juniors - July 21 - August 3, 2019...Episcopate Congress 2019 (90th Anniversary of the Episcopate), St. George Cathedral, Southfield, Michigan - August 30 - September 1, 2019...Orthodox Brotherhood USA Conference 2019  (Location to be announced), October 19-20, 2019.

Saturday, Mar 23, 2019  

1 iulie 2017 

Preacucernici Părinți și Iubiți Credincioși ai Episcopiei noastre din cuprinsul Canadei, 

Cu ocazia Zilei Naționale a Canadei și la împlinirea a 150 de ani de la proclamare confederației canadiene, ne alăturăm tuturor celor care astăzi sărbătoresc această aniversare cu gând de recunoștiință și mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate peste această țară și locuitorii săi.

 Canada și-a arătat în totdeauna brațele sale deschise fața de imigranți fiind o atracție pentru mulți frați români încă de la sfârșitul sec al XIX-lea. Pentru mulți dintre ei Canada a fost țara libertății și a oportunității de mai bine, dăruindu-le o viața cu trai decent unde să poată să își crească familia și de a clădi un viitor mai bun pentru copiii lor. 

Comunitatea ortodoxă românească a fost și este o parte importantă a mozaicului cultural și istoric canadian. Primii români care au venit în Canada au fost din Transilvania și Bucovina, sosind în 1885 la Yorkton, Saskatchewan pentru a lucra pentru căile ferate din Pacificul Canadian și ca fermieri din provinciile din centrul și vestul Canadei. In 1902 a fost construită și o prima biserică ortodoxă românească în Regina cu hramul Sfântul Nicolae care și în prezent este o parohie activă, după 115 ani. Au urmat apoi alte comunități care s-au stabilit mai departe spre vest în sudul Saskatchewanului la Wood Mountain, Flintoft, Dysart, și alte comunități în Manitoba, Alberta și în Quebec, în zona Montreal, iar apoi comunitățiile mai noi din vestul Canadei, British Colombia și mai recent din Canada de est, în Ontario, Quebec și provincile Maritime. 

Bucuria acestui moment să fie ocazie de înfrățire și mărturisire a prezenței noastre ortodoxe în Canada și un prilej de a duce mai departe duhul credinței strămoșești și al păcii în această țară pentru generațiile viitoare. Să mulțumim Domnului! 

Va dorim tuturor sănătate, bucurie și împlinirea tuturor dorințelor celor bune. 

La mulți ani, Canada! 

Cu părintești binecuvântări,

+ NATHANIEL,  Arhiepiscop

Share This:< PreviousNext >


 
 Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Top